2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΡΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ

Την 19η & 20η Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε το 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΡΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών, με θέμα: “η Ελληνικότητα ως στοιχείο του σύγχρονου Δυτικού Πολιτισμού” στις Επιστήμες, την Φιλοσοφία-Θεολογία, την Τέχνη & Αρχιτεκτονική, την Οργάνωση της Κοινωνίας, την Ετυμολογία & Γλωσσολογία και τον Αθλητισμό.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 350 αδελφοί καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της Gran Loggia d’ Italia η οποία συμμετείχε στο Συνέδριο με την παρουσίαση του θέματος “από την Ελλάδα στη Ρώμη- η επιρροή του Ελληνορωμαϊκού Πολιτισμού στον Δυτικό Κόσμο”.

Ο Εθνικός Μεγάλος Διδάσκαλος αδ. Παναγιώτης Μουτζουράκης, κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου τόνισε ότι σε αυτή την περίοδο της κρίσης, όχι μόνο της οικονομίας μας την οποία βιώνουμε όλοι, αλλά κυρίως της κρίσης των αξιών της ηθικής και της αρετής, που θυσιάζονται στο βωμό της άγνοιας, του νεοπλουτισμού και της ξενομανίας, πιστεύουμε χωρίς εθνικιστικό παραλήρημα, ότι οφείλουμε να θυμίσουμε στους νέους και να διδάξουμε στους νεώτερους ότι το Ελληνικό Πνεύμα, υπήρξε ο θεμέλιος λίθος του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου καθώς επίσης και οι παρουσιάσεις των Νεαρών Τεκτόνων δημοσιεύθηκαν σε τεύχος που διανεμήθηκε στο Θερινό Ηλιοστάσιο τον Ιούνιο 2011.

Επιστροφή