ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 2009 & ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009 – 2010

Μήνυμα Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου Παναγιώτη Μουτζουράκη 33ο

 

Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου λαμβάνει χώραν το φαινόμενο της Φθινοπωρινής Ισημερίας. Ο Ήλιος ανατέλλει την 6:16 πρωινή και δύει την 18:16 απογευματινή. Την ημέρα αυτή, εκ παραδόσεως εορτάζουμε την 21η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους και σηματοδοτεί την έναρξη του νέου Τεκτονικού έτους. Κατά την ισημερία ο Ήλιος είναι ακριβώς επάνω από τον ισημερινό. Στην φθινοπωρινή ισημερία ο Ήλιος καθώς μεταβαίνει από το βόρειο ημισφαίριο του ουρανού στο νότιο, περνά από το φθινοπωρινό ισημερινό σημείο. Κατά την φθινοπωρινή ισημερία το σκοτάδι παίρνει το προβάδισμα. Η περίοδος από την Φθινοπωρινή Ισημερία μέχρι την Χειμερινή Τροπή του Ηλίου συμβολίζει την εποχή κατά την οποία η ψυχή μπόρεσε να δεχθεί τας επιδράσεις, ώστε να διαπλάσει ηθικό χαρακτήρα και να διαμορφώσει συνείδηση.

Κατά το σημείο της φθινοπωρινής ισημερίας έχουμε την ώρα της κρίσεως. Ανάλογα με την προσωπικότητα που αναπτύξαμε και τις δραστηριότητες εις τις οποίες επιδοθήκαμε θα είναι η ανταμοιβή μας. Είναι η ώρα που θα ξεχωρίσουν οι αμνοί από τα ερίφια. Όπως οι ώριμοι καρποί από τους σάπιους καρπούς. Είναι η ώρα της αποκάλυψης και της αναγνώρισης. Είναι η ώρα να αναγεννηθούμε σαν νέοι άνθρωποι, είναι η ώρα να απαλλαγούμε από τις κατώτερες υλικές καταστάσεις.

Ένας νέος κύκλος εξέλιξης ξεκινάει. Ένα νέο επίπεδο συνειδητότητάς μας περιμένει.

Καλωσορίζω λοιπόν όλα τα μέλη, σε όλες τις Αν. της Ελλάδος, εις τον νέο κύκλο εξέλιξης. Σας προσκαλώ στην επεξεργασία του ακατεργάστου λίθου, δίνοντας νέα πνοή στο πνευματικό αλλά και κοινωνικό μας έργο, πάντοτε σεβόμενοι την παράδοση και την ιστορία του Τεκτονισμού.

Γνωρίζοντας την μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία ταλανίζει την ανθρωπότητα, με κίνδυνο να επιφέρει την ηθική και πνευματική κατάρρευση, σας παρακαλώ να γίνουμε, για μια ακόμη φορά, όπως στο απώτερο παρελθόν, οι θεματοφύλακες των αξιών που διαφοροποιούν τον άνθρωπο από τα λοιπά όντα.

Εισερχόμενοι εις τους Τεκτ. Ναούς, αφοσιωθείτε στο Μυητικό και Πνευματικό σας Έργο, εγκαταλείποντας την πεζή καθημερινότητα προ των θυρών.

Χρέος μας είναι να επαναφέρουμε, στην ανθρωπότητα που συγκλονίζεται από την φτώχια, την αδικία, τους πολέμους και τον θάνατο, την Ισότητα, την Αδελφότητα και την Ελευθερία στη ζωή.

Η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος αισθανόμενη την ανάγκη να συμβάλει στην προώθηση των ανωτέρω, κατά την χθεσινή της πρώτη συνεδρία του Νέου Τεκτ. Έτους, έλαβε σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες θα σας γνωστοποιηθούν σύντομα.

Αδδ. και Αδδ. μου,

Εύχομαι σε όλους ένα καρποφόρο, ειρηνικό και λαμπρό Τεκτ. Έτος 2009-2010.

Επιστροφή