ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 2017

Μήνυμα Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου & Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου
  Παναγιώτη Μουτζουράκη 33ο

 

Φίλτατοι Αδελφοί και Αδελφές,

Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη ζωή του τόπου μας, αρχίζουμε και πάλι το έργο μας, για τη νέα Τεκτονική Περίοδο 2017 – 2018 χ\κ\.

Τα ποικίλα ιδεολογικά ρεύματα, η οικονομική κατάσταση, ο λαϊκισμός, η τραγική αλλοίωση της ανθρώπινης ηθικής, η παραίτηση από την σκέψη και τη νοητική διαδικασία, η απανθρωπιά του συστήματος και η επιφανειακή σχέση μεταξύ των ανθρώπων, όλα αυτά και πολλά άλλα είναι το εξελισσόμενο δράμα της κοινωνίας μας.

Τα ανωτέρω καλούμεθα, όχι απλώς να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά να τα ανατρέψουμε και να πορευθούμε με τα υγιή ιδεώδη του Τεκτονισμού.

Ας μην παρασυρόμεθα από τον ανεμοστρόβιλο της κρίσης. Εμείς ως μυημένοι Τέκτονες ας παραμείνουμε πιστοί στις επάλξεις μας, άοκνοι αγωνιστές των υψηλών τεκτονικών ιδεωδών και υπερασπιστές της αρετής, της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της πραότητας, της ειρήνης, της αγάπης, της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας.

Το Δ\Τ\Τ\ «ΔΕΛΦΟΙ», η Μεγ\Μικτ\Στοά της Ελλάδος και όλοι οι Αυτόνομοι οργανισμοί, αποτελούν μία ισχυρή Τεκτονική Δύναμη, την μεγαλύτερη, αρχαιότερη και πολυπληθέστερη στην Ελλάδα, με την ιστορική της διαδρομή κατά τα τελευταία ενενήντα ένα χρόνια, να συνεχίζεται προς δόξαν του Ελληνικού Τεκτονισμού και της ανθρώπινης διανόησης.

Η αναγνώρισή μας από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες φιλελεύθερες Τεκτονικές Δυνάμεις της Υφηλίου είναι δεδομένη και είμεθα πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό.

Η πρόθεση όλων μας πρέπει να είναι η συνέχιση της ιστορικής μας πορείας, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη και καλυτέρευσή μας, διότι το οφείλουμε στους εαυτούς μας και σε όλους εκείνους που με θυσίες διαφύλαξαν, διαμόρφωσαν και διασφάλισαν το ένδοξο παρελθόν μας.

Για την επίτευξη της συνέχισης της φωτεινής μας πορείας, απαιτείται σύνεση, σοβαρότητα, ήθος και σεβασμός στην Τεκτονική παράδοση και τα ιδανικά του Τεκτονισμού εν γένει, αλλά κυρίως, αναγνώριση της ανθρώπινης ελευθερίας ενός εκάστου εξ ημών.

Ας μειώσουμε την κριτική για τους άλλους και ας αυξήσουμε την αυτοκριτική.

Ας αναλάβει ο καθένας από εμάς τις ευθύνες που του αναλογούν, χωρίς μόνιμα να είναι οι άλλοι υπεύθυνοι για την αβλεψία, τη ραθυμία και την αναποτελεσματικότητα των πράξεών μας.

Τέλος ας χαρακτηρίσουμε την αρχομένη νέα περίοδο 2017 – 2018 χ\κ\, έτος Αυτογνωσίας, Αναδημιουργίας και Προόδου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών μας, έναντι των Αδδ\ μας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Είθε ο σκοπός τον οποίον οι Διδάσκαλοι γνωρίζουν και υπηρετούν, να οδηγεί το Τάγμα μας στην ανεύρεση του Αληθούς Φωτός.

 

Επιστροφή