Μήνυμα νέου έτους 2016

Μήνυμα Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου Παναγιώτη Μουτζουράκη 33ο

Με την ευκαιρία του νέου ημερολογιακού έτους, πέραν των απείρων ευχών εμού και του Μεγ. Συμβ. της Μεγ. Μικτ. Στοάς της Ελλάδος, για Υγεία, Ευτυχία, Ευημερία και Πρόοδο, θα θέλαμε να εκφράσουμε μίαν ακόμη Ευχή αλλά και επιθυμία μας.

Ας προσπαθήσουμε, αυτόν τον χρόνο, με όλη μας τη δύναμη, να δημιουργήσουμε στον χώρο μας, τις συνθήκες εκείνες που θα μας εξασφαλίζουν την γαλήνη, την ηρεμία, την αλληλεγγύη και την αγάπη.

Διαπιστώνοντας ότι τα μεγάλα επιτεύγματα και οι λύσεις των προβλημάτων που μας απασχολούν, δεν εξαρτώνται μόνον από εμάς, αλλά από την κατάσταση της χώρας, της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου…
…ας περιορισθούμε κατ’ αρχάς σε αυτά που με τις δικές μας και μόνον ενέργειες και δυνάμεις είναι εύκολο να επιτευχθούν.

Ας επιτύχουμε, η συναισθηματική και η πνευματική μας διάθεση, να έχουν σαν κύριους άξονες την αδελφότητα, τον σεβασμό και την συμπάθεια που έχει την δύναμη να ενώνει όλα τα όντα.

Ας αποζητήσουμε και ας απολαύσουμε την γαλήνια συνύπαρξη και την θερμή συμπαράσταση, που μπορεί να χαρίζουμε ο ένας στον άλλον με αγνότητα, χωρίς καμία δαπάνη και καμία ουσία.

Οι καιροί το απαιτούν.

Ας γίνουν παρηγοριά μας, η καλή διάθεση και η ειλικρινής πίστη μας στις ανθρώπινες αξίες και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα απλά και τα εύκολα, ελπίζοντας στο μέλλον για τα δύσκολα και τα μεγάλα.

Επιστροφή