ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2010

Μήνυμα Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου Παναγιώτη Μουτζουράκη 33ο

 

Την ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου εισερχόμαστε στο «Καθαρτήριο Απολλώνιο Φως» και αποχωριζόμαστε πλήρως το σκοτάδι. Αρχίζει ο θερισμός του ωρίμου καρπού του σιταριού και ωριμάζει η ανθρώπινη ψυχή, η οποία απέβαλε την λάσπη των παθών και εισέρχεται στο αιώνιο λαμπρό φως.

Η τέλεια χρονική επανάληψη των Ηλιοστασίων, Χειμερινό με την μικρότερη μέρα, Θερινό με την μεγαλύτερη ημέρα και των Ισημεριών, Εαρινής και Φθινοπωρινής, μας επιβεβαιώνουν ότι τα πάντα στην φύση ακολουθούν την αυτή κυκλική πορεία, ανά τακτά διαστήματα. Οι σταθμοί Γέννηση και Θάνατος της Φύσης επιβεβαιώνουν την πορεία της ενέργειας, της ψυχής και του πνεύματος.

Τίποτα δεν χάνεται, τα πάντα έρχονται, παρέρχονται, επανέρχονται και ούτω καθ? εξής.

Θα αποτελούσε λοιπόν ασέβεια προς την Φύση και τον Θεό, εάν εμείς οι άνθρωποι δεν εορτάζαμε τα μεγάλα αυτά γεγονότα. Ήδη από αρχαιοτάτων χρόνων τα δύο ηλιοστάσια αποτελούσαν ημερομηνίες μεγάλων τελετών προς τιμήν του Φωτός που νίκησε το Σκότος, προς τιμήν της Ζωής που νίκησε το Θάνατο, προς τιμήν της Τάξης που νίκησε το Χάος.

Ας απολαύσουμε λοιπόν την Νίκη του Φωτός και ας πιστέψουμε ότι σε όλους τους τομείς που μας ταλανίζουν σήμερα, καθώς και όλα τα άλλα που μας στεναχωρούν και μας απογοητεύουν, σύντομα θα αλλάξουν και θα επανέλθουν οι καλές ημέρες της Χαράς, της Ευτυχίας, της Αναδημιουργίας του Λαμπρού Φωτός.

Επιστροφή