ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ 2011

Την 18η Δεκεμβρίου 2011 διοργανώθηκε από τη Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος ο εορτασμός του Χειμερινού Ηλιοστασίου στο Συνεδριακό Χώρο “Αίγλη Ζαππείου”, η διοργάνωση του οποίου ανατέθηκε στη Σ. Στοά «ΑΘΗΝΑ», αρ. 815.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με επίσημη τελετή Χειμερινού Ηλιοστασίου από τη Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος με τη χρήση για πρώτη φορά παλαιού Ιταλικού τεκτονικού τυπικού. Την τελετή, στην οποία συμμετείχαν πλήθος αδελφών του Τάγματος, τίμησαν με την παρουσία τους ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης αδ. Βασίλειος Πάτκας και Μέλη του Υπάτου Συμβουλίου, ο Αναπληρωτής Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος “Ορφεύς” αδ. Δημοσθένης Δημόπουλος και αντιπροσωπεία της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος.

Ακολούθησε δεξίωση την οποία χαιρέτησε ο Εθνικός Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτης Στοάς της Ελλάδος αδ. Παναγιώτης Μουτζουράκης. Εκτός από τους προαναφερθέντες επίσημους προσκεκλημένους, παρέστησαν ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς Τελειοποιήσεως και πλήθος αδελφών και εκπροσώπων άλλων τεκτονικών δυνάμεων, καθώς και οι συνοδοί τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τέσσερις Στοές των Αθηνών και τέσσερις Στοές της Περιφέρειας που διακρίθηκαν για το έργο τους (μυητικό, πνευματικό, κοινωνικό και αλληλεγγύης) κατά το 2011 έλαβαν τιμητική διάκριση που τους απένειμε ο Εθνικός Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος αδ. Παναγιώτης Μουτζουράκης. Η βραδιά έκλεισε με μια έκπληξη της Μεγάλης Μικτης Στοάς της Ελλάδος προς τους καλεσμένους όταν χορωδία αποτελούμενη από αδελφούς και αδελφές έψαλαν τα κάλαντα και στη συνέχεια τραγούδησαν γνωστά τραγούδια.

Επιστροφή