ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 – 2016 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 2015

Μήνυμα Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου Παναγιώτη Μουτζουράκη 33ο

 

Αρχίζουμε τις Συνεδρίες μας για τη νέα περίοδο 2015-2016, μέσα σε μία ατμόσφαιρα πραγματικά, ιδιαιτέρως δύσκολη και στενάχωρη.

Η οικονομική κρίση συνεχίζεται και όπως φαίνεται χειροτερεύει, επηρεάζοντας όλους μας.

Η πολιτική αστάθεια στη χώρα, μας ταλανίζει και μας απομακρύνει από την επίτευξη ανάπτυξης και προκοπής.

Η αγωνία μας για το αύριο, δε μας επιτρέπει την ψύχραιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την καθημερινότητά μας, μας αποτρέπει από την πνευματική αναζήτηση και την ψυχική ανάταση.

Βρισκόμαστε όμως στο κρίσιμο αυτό σημείο, κατά το οποίο θα αποδειχθεί, εάν οι Τεκτονικές μας Μυήσεις έχουν γίνει κατανοητές και έχουν επιτύχει την επίδραση στον κάθε ένα από εμάς, της Τεκτονικής φιλοσοφίας.

Το άσπρο και το μαύρο, το ψύχος και η θερμότητα, το φως και το σκότος, η θλίψη και η χαρά, η φτώχεια και ο πλούτος, η ζωή και ο θάνατος και πάμπολλα άλλα αντίθετα, τα οποία από αιώνες επαναλαμβάνονται, μας δίνουν την βεβαιότητα ότι τα σημερινά μας δεινά θα τα διαδεχθούν η Ευτυχία, η Ευημερία και η Γαλήνη !

Ας έχουμε Ελπίδα και Υπομονή !

Ας απεκδυόμαστε κάθε πρόβλημά μας κατά την είσοδό μας κάτω από τις Τεκτονικές Στέγες, ζώντας την ψευδαίσθηση ότι όλα πάνε καλά !

Εάν παρά ταύτα, δεν έχουμε την δύναμη να ξεχνάμε, έστω για λίγες ώρες, τα προβλήματα που μας απασχολούν, τότε ας αναλογιζόμαστε ότι υπάρχουν πάντα και χειρότερα.

Βλέποντας το απάνθρωπο δράμα των Προσφύγων, από την εμπόλεμη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, πιστεύω ότι παίρνουμε κουράγιο. Ας σκεφθούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί, ζούσαν μέχρι πριν λίγα χρόνια, όπως εμείς και σήμερα βρίσκονται στο απόλυτο αδιέξοδο του εξευτελισμού, της απόγνωσης, της φτώχιας και της δυστυχίας.

Ας κάνουμε ένα προσκλητήριο:

  • Λάζος, Σουμέλα, Πάμπος, Σάνα και χιλιάδες άλλοι νεκροί πρόσφυγες Έλληνες του Πόντου το 1915 !!!
  • Γιάγκος, Αναστασία, Κωνσταντίνος, Μαρίκα, Λάμπρος και χιλιάδες άλλοι νεκροί πρόσφυγες Έλληνες της Μικράς Ασίας το 1922 !!!
  • Αμπτουλάχ, Αϊλάν, Φατιμά, Μουσταφά και χιλιάδες άλλοι Σύριοι πρόσφυγες νεκροί το 2015 !!!

Και όλα αυτά υπό το βλέμμα των μεγάλων φίλων μας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ρωσίας. Πάντα τα ίδια, το μόνο που άλλαξε είναι ότι παλαιά κινηματογραφούσαν τα εγκλήματα ασπρόμαυρα, τώρα απλώς τα κινηματογραφούν έγχρωμα !!!

Ας θυμόμαστε πάντα όλους τους Έλληνες και ξένους Πρόσφυγες και ας ζούμε με την ελπίδα ενός καλλίτερου αύριο !

Επιστροφή