ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 – 2015 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 2014

Μήνυμα Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου Παναγιώτη Μουτζουράκη 33ο

 

Επ’ ευκαιρία της Φθινοπωρινής Ισημερίας του Σεπτεμβρίου, η οποία συμβολικά συμπίπτει με την έναρξη του Νέου Τεκτονικού Έτους 2014 – 2015, επιθυμώ να σας απευθύνω το ακόλουθο μήνυμα :

Σήμερα, άρχεται η αυξητική χρονική πορεία του σκότους έως το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Ίσως ο φόβος για το μέλλον μας, για τη ζωή μας και για την ευτυχία μας αντίστοιχα, αυξάνεται λόγω της μείωσης του φωτός. Πρέπει όμως, να αναλογιστούμε αδελφές και αδελφοί μου, ότι είναι απαραίτητη στην πορεία μας, μία περίοδος απολογισμού, περισυλλογής και ανασυγκρότησης.

Ο φόβος που μας διακατέχει κατά την αύξηση του σκότους, μας αναγκάζει να βυθιστούμε σε σκέψεις. Είναι ευκαιρία να αναλογιστούμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, λαμβάνοντας κατά την περίοδο αυτή, τις αποφάσεις που απαιτούνται, ώστε στη νέα χρονική στιγμή του επερχόμενου Δεκεμβρίου, να εφαρμόσουμε νέες τακτικές και συμπεριφορές, αρχίζοντας μία φωτεινότερη και ευγενέστερη πορεία.

Αδελφές και αδελφοί μου, η ανάπαυλα της αρχομένης χρονικής περιόδου, κατά το παράδειγμα της Φύσης, μας αποδεικνύει ότι είναι αδύνατη η συνεχής πορεία μας προς το Φως, διότι πλησιάζοντας ακάθεκτοι τον ήλιο, το αποτέλεσμα θα ήταν ολέθριο.

Ας κρίνουμε τους συνανθρώπους μας με τον ίδιο τρόπο που κρίνουμε τους εαυτούς μας, λαμβάνοντας πάντοτε υπ’ όψιν ότι τα στοιχεία και οι ιδιαιτερότητες που συναποτελούν τον καθένα, είναι διαφορετικά.

Ας διανύσουμε λοιπόν, την περίοδο της ανασυγκρότησης και της αυτοκριτικής, χαρίζοντας ελπίδα στους εαυτούς μας και προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επερχόμενες καλύτερες ημέρες!!!

Να είσαστε βέβαιοι ότι σύντομα, θα έλθουν ημέρες πλήρους αισιοδοξίας, αγάπης, φωτός και ηρεμίας, ευημερίας και ευτυχίας, αρκεί να μην πάψουμε να ελπίζουμε και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε ο καθένας τον εαυτόν του.

Επιστροφή