ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 – 2014 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 2013

Μήνυμα Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου Παναγιώτη Μουτζουράκη 33ο


Εισερχόμενοι στη νέα περίοδο 2013 – 2014, οφείλουμε να αναλογισθούμε και να πιστεύσουμε στα ακόλουθα :

  • Σύντομα η γενική κρίσις που ταλανίζει όλον τον Ελληνικό λαό επί μία πενταετία, θα παρέλθει και έστω κατ’ ελάχιστον θα έλθουν καλύτερες ημέρες.
  • Η ευθύνη μας προς την Κοινωνία είναι ο λόγος που πρέπει να μας οπλίζει με Θάρρος, Ελπίδα και Αισιοδοξία, σε διαφορετική περίπτωσιν δεν έχουμε κατανοήσει την φιλοσοφία του Τεκτονισμού.
  • Η Μύησίς μας στον Τεκτονισμό, για να θεωρηθεί επιτυχής, πρέπει να μας εμπνέει τον πόθο για Πρόοδο, τον σεβασμό για την Παράδοση και τη συνεχή και άοκνη Εργασία για το καλό της ανθρωπότητας.

Εκλεκτά Μέλη της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος, δεν πρέπει ποτέ να λησμονείτε ότι αποτελείτε τον κορμό του αρχαιοτέρου και μεγαλυτέρου φιλελευθέρου Τεκτονικού Τάγματος της Ελλάδος.

Οι ρίζες μας από την Σ.Σ.Στοά “ΑΘΗΝΑ” 815 το 1926, είναι τόσο βαθιές, οπότε κανένα παράσιτο δεν έχει την δύναμη να τις φθείρει, ο κορμός και οι κλάδοι της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος ισχυροποιημένοι από την εμπνευσμένη επανίδρυσή μας το 1996 από τον αείμνηστο Αδελφό Βασίλειο Πάτκα, Μέγα Ηγέτη μας, ανθίστανται σθεναρά σε όλες τις θύελλες και τους ανέμους που μας περιβάλλουν.

Τέλος, τα φύλλα και οι κορυφές του δένδρου μας, τα νεαρά μας Μέλη, ακλόνητα και γεμάτα Ζωή, Υγεία και Δύναμη, υπόσχονται, έμπρακτα από τα λαμπρά ετήσια συνέδριά τους, την εξέλιξη και τη συνέχιση του Έργου μας.

Ας εργασθούμε όλοι για το Καλό των Στοών μας,
του Τάγματος και της Ανθρωπότητας.
Ας ενθυμούμεθα πάντα την ρήση του αδελφού Βολταίρου:
“Η Εργασία μας απαλλάσσει από τρία κακά:
την ανία, την έκλυτη ζωή και την φτώχεια.”

Η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος υπόσχεται σε όλους να συνεχίσει να εργάζεται για την Ευημερία, τη Γαλήνη και την Πρόοδον του Τάγματος.

Επιστροφή