ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011 – 2012 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 2011

Μήνυμα Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου Παναγιώτη Μουτζουράκη 33ο

 

Επ’ ευκαιρία της ενάρξεως του Νέου Τεκτ. έτους 2011-2012, επιθυμώ να καλωσορίσω όλα μας τα Μέλη και να ευχηθώ οι εργασίες των Στοών να είναι καρποφόρες και εποικοδομητικές.

Αισθάνομαι αποστροφή, στο να επαναλάβω τα όσα δραματικά και δυσάρεστα συμβαίνουν στην καθημερινή μας ζωή λόγω των οικονομικών εξελίξεων της πατρίδας μας.

Ας τηρήσουμε για το έτος αυτό την ρήση

“Εν σιγή και ελπίδι η ισχύς μου”

Ας καταλάβουμε ότι η περισυλλογή και η ενδοσκόπησις είναι διαδικασίες απαραίτητες στην αντιμετώπιση των δυσχεριών αυτής της περιόδου.

Εμείς οι Τέκτονες ως μυημένοι, οφείλουμε με κάθε τρόπο να συνεχίσουμε το έργο μας έστω και υπό συνθήκας αβεβαιότητας και θλίψης.

Εφ’ όσον είναι δύσκολο να αντιδράσουμε στην λαίλαπα των γεγονότων, τουλάχιστον ας ελαχιστοποιήσουμε τις σκέψεις και τις συζητήσεις μας επί των δυσάρεστων θεμάτων.

Ας περιορίσουμε τις κακές συνήθειες της ζήλιας, του φθόνου, της κακεντρέχειας, του ψεύδους, της φιλαρχίας και όλων όσων δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική κρίση, αλλά με την κρίση των ηθικών αξιών.

Ας σιγήσουμε επιτέλους επί των φαύλων. Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία, να ψάξουμε και να καλλιεργήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο.

Μας αφαίρεσαν πολλά, αλλά δεν έχουν την δύναμη να μας αφαιρέσουν την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.

Η οικονομική κρίση δεν εξ’ υπακούει ότι επιτρέπεται η πνευματική και ηθική κατάρρευση.

Η Ελπίς είναι το μόνον φωτεινό σημείο, στις παράδοξες εξελίξεις των καιρών μας.

Αυτή μας απέμεινε και αυτή θα μας οπλίσει για να συνεχίσουμε ακάθεκτοι την πορεία μας προς το Φως.

Και το Φως υπάρχει, αυτό είναι βέβαιο, αλλά για να το ατενίσουμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι, καθαρμένοι και ισχυροί.

Η Μ.Μ.Σ.Τ.Ε. σας υπόσχεται να πράξει ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνει τους Αδ. και τις Αδ. ώστε να έχουν ένα Δημιουργικό και Ειρηνικό Τεκτονικό έτος.

Επιστροφή